Gelezen
-
Late stijl
De opmerking van Joseph Kerman over de late stijl van Beethoven kreeg een onverwacht staartje toen ik het mooie artikel van Geoff Dyer las over Live at Temple University van Coltrane. Dit live album, de registratie van het laatste concert dat de misschien wel beroemdste saxofonist gaf, werd in 2014 uitgegeven op het Resonance label.
Lees verder: Late stijlGeplaatst , Medewerker Dick Broer
-
Wally Tax en de radio
Ik las Wally Tax - Leven en lijden van een outsider van Rutger Vahl, die in 2002 ziet hoe de gevallen beatzanger in een Barend & Van Dorp-uitzending wordt vernederd en min of meer uit ongenoegen daarover besluit een biografie over Wally te schrijven.
Lees verder: Wally Tax en de radioGeplaatst , Medewerker Dick Broer
-
Boom’s Blues
Bij toeval kreeg ik Boom's Blues van Wim Verbei onder ogen. De University Press of Mississippi diende een aanvraag in voor vergoeding van de vertaalkosten. Ik las of het vermoeden terecht was dat de kwaliteit van dit boek voldoende zou zijn om de uitgever te ondersteunen. Geheel terecht, wist ik al snel. Wat een boek...
Lees verder: Boom’s BluesGeplaatst , Medewerker Dick Broer
-
Leo Samama
Ik las De zin van muziek van Leo Samama. In dit boek doet Samama een dappere poging om alles wat hij weet en heeft gelezen over muziek samen te vatten in slechts 248 pagina's. Onmogelijk.
Lees verder: Leo SamamaGeplaatst , Medewerker Dick Broer
-
Harde les
Joseph Kerman, de man die alles wist over Beethovens strijkkwartetten, opent zijn artikel in The Beethoven Quartet Companion (1994) zo:
Most of us have known about Beethoven's "three periods" for about as long as we have known Für Elise and the Minuet in G.
Heerlijk om een stuk zo te beginnen: de 'ik heb iets gemist'-gedachte houdt je meteen bij de les.
Lees verder: Harde lesGeplaatst , Medewerker Dick Broer